2011. február 23., szerda

Agymosás

Ahogyan ígértem az elme kontroll következő lépcsőfoka: Az agymosás!

Tételezzük fel hogy ülünk egy asztalnál és azon törjük a fejünket, hogy el kell érnünk hogy a fiatalok úgy lássák világot ahogy azt mi szeretnénk...

Hogy mire felnőtté válnak teljesen azt éljék meg valóságként amit mi szeretnénk.
És valaki mondjuk feláll és azt mondja: Nézd KIRA, nem tudom megoldható e, de az lenne az ideális, ha a szülőtől elvehetnénk a gyereket 5 napra...5 teljes napra...Olyan 5-6 éves korukban. És a kezünkben lenne az elméjük alakulása 17-18 éves korukig...

Nos kedves olvasó, PONTOSAN ez történik! Úgy hívják: Oktatási rendszer!

Mert miről is van szó?
Az iskoláztatás az örökbeadás egy formája! Átadod a gyereked vagy gyerekeid egy csapat idegennek. Ezért elfogadsz egy ígéretet, gyakran egyenesen kimondva, hogy az állam jobban tudja hogy kell oktatni és felnevelni a te gyerekedet SZELLEMILEG!

Jobban mint TE, a nagyszülei, vagy a szomszéd, vagy a helyi tradíció.

Üde színfolt volt Magyarország oktatása 1945-ig, mert emberközpontú volt, és ott a szülő is tanította a gyermeket!

A mai oktatási rendszer addig butítja az embert amíg jó nem lesz gyári munkásnak...
És IGEN, a diploma is csak PAPÍR! Gyújtósnak való!

Az egész rendszer, mert az agyunk elméletileg két féltekéből áll, a bal félteke a szavak és az evilági valóság, vagyis ennek a világnak az érzékelése. A jobb félteke pedig a KREATIVITÁS, IHLET, KAPCSOLAT...köztük pedig az un "corpus calussum" ami a kettőt összeköti.

Először is: Agyunknak csak egy töredékét használjuk. Miért is van ez így?
Nos a rendszer úgy működik, hogy információkat tölt a bal féltekébe folyamatosan!
Ezek a már említett Tv, Iskolák, egyetemek, zene, globális kultúra stb stb

Namármost aki ezt a tömérdek infot átküldi a jobb féltekébe, megvizsgálja és kicsit jobban átlátja, és ezt szóvát teszi vagy leírja, arra ráaggatják a közösségbomlasztó jelzőt...

Ha jól megfigyeled, az iskolákban a zene, a művészet és hasonló olyan tárgyak amiknek elsajátításához mindig a jobb félteke szükséges, általában mellőzve vannak!
Hangsúlyosak viszont azok a tárgyak amikhez a bal félteke kell, és amihez lapátolják az információt belé, hogy aztán vizsgakor visszaöklendezhesd!

Egy a lényeg mindig! Értsétek meg, ha felébredünk elegen akkor nincs az a hatalom, ország, rendőrség vagy katonaság aki legyőzne bennünket! Nincs rá lehetőség! Túl költséges lenne egyáltalán megpróbálniuk!
De ez csak úgy érhető el, ha sokan elkezdik használni aktívabban azt a jobb féltekét!

GONDOLKOZZ, ÉBREDJ, HARCOLJ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése